Izdvojeno

9.4.2015.

EU natječaji - Prva dva natječaja za poduzetnike namijenjena proizvodnji iz Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ 2014.-2020.

Ministarstvo poduzetništva i obrta objavilo je 9. travnja 2015. prva dva Poziva na dostavu projektnih prijava iz Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ 2014.-2020. namijenjena mikro, malim i srednjim poduzetnicima.
3.7.2015.

JAVNI POZIV - Poduzetnički impuls 2015.

Predmet ovog Otvorenog javnog poziva je dodjela bespovratnih sredstava Ministarstva poduzetništva i obrta (u daljnjem tekstu: Ministarstvo) za aktivnost: Cjeloživotno obrazovanje za obrtnike te dodjela bespovratnih sredstava Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (u daljnjem tekstu: HAMAG-BICRO) za Jačanje konkurentnosti prerađivačke industrije i za Jačanje konkurentnosti uslužnih djelatnosti.


7.7.2015.

Novi milijuni za mikro i male poduzetnike i obrtnike

Ministarstvo poduzetništva i obrta raspisalo je tri nova Javna poziva za dodjelu bespovratnih sredstava 

Vijesti

22.7.2015.
Tvrtka Hittner investirala je preko 11 milijuna kuna u novu proizvodnu halu, a Ministarstvo poduzetništva i obrta za to im je dodijelilo 4,3 milijuna kuna bespovratnih sredstava. Zahvaljujući tom investicijom povećat će izvoz i otvoriti nova radna mjesta.
17.7.2015.
U Ministarstvu poduzetništva i obrta danas su svečano potpisani Ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava iz programa Poduzetnički impuls za mjeru „Jačanje konkurentnosti uslužnih djelatnosti“. Potporu je dobio 41 projekt, a kroz njih je planirano otvaranje stotinjak novih radnih mjesta te povećanje prihoda poduzetnika i obrtnika.
14.7.2015.
U sklopu završne svečanosti projekta „SMEPASS II - Pružanje savjetodavnih usluga malom i srednjem poduzetništvu, faza II“ koji se provodio u sklopu Operativnog programa za regionalnu konkurentnost 2007. - 2013. i bio je usmjeren na jačanje konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva u Republici Hrvatskoj, predstavljen je i Vodič kroz EU strukturne fondove za male i srednje poduzetnike. 
9.7.2015.
TEDxBinnenhof Made in Europe je inicijativa Europske komisije koja želi pokazati svijetu da Europa može puno toga dati kada je riječ o poduzetničkom duhu i inovacijama. Sve države članice Europske unije biraju poduzetničku ideju koja će ih predstavljati na godišnjoj europskoj Skupštini malih i srednjih poduzetnika (dalje: SME Assembly) 18.-20. studenog 2015. u Luksemburgu. Odabrat će se tada 10 ideja za veliko finale u ožujku 2016. na TEDx Binnenhof, a koje se održava kao jedna od aktivnosti u okviru nizozemskog predsjedavanja Vijećem EU-a.
 
8.7.2015.
„Venture capital“ fond vrijedan 20 milijuna eura zajednički su razvili Ministarstvo poduzetništva i obrta i HAMAG-BICRO, u suradnji s IBRD-om.  Republika Hrvatska i Međunarodna banka za obnovu i razvoj (IBRD) potpisali su u srijedu Ugovor o zajmu za projekt poduzetničkog kapitala za inovacije i poduzetništvo. Riječ je o zajmu za osnivanje prvog hrvatskog venture capitala, projekta kojega su zajednički razvili Ministarstvo poduzetništva i obrta i Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) u suradnji s IBRD-om.
7.7.2015.
Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar posjetili su u utorak tvrtku Sato koja je kroz program „Kreditom do uspjeha 2014.“ Mjera 1 – „Kreditom do konkurentnosti“ uspješno realizirala još jednu poslovnu investiciju.