Izdvojeno

26.11.2014.

Radionica „Energetska učinkovitost u gospodarstvu – mala, srednja i velika poduzeća“

Pozivamo Vas na radionicu „Energetska učinkovitost u gospodarstvu – mala, srednja i velika poduzeća“ koja će se održati 3. prosinca 2014. s početkom u 10 sati, Nova cesta 3-7, HGK.
 
Radionicu organiziraju Ministarstvo gospodarstva, Ministarstvo poduzetništva i obrta, Nacionalno koordinacijsko tijelo za energetsku učinkovitost, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Institut Hrvoje Požar, Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska udruga poslodavaca. 
26.11.2014.

Hrvatski Agrivi startup pobijedio na prestižnom natjecanju u Seulu

Hrvatski startup pobijedio na prestižnom natjecanju u Seulu. Njihov sustav inače koriste poljoprivrednici iz više od 30 zemalja, a pomaže u povećanju produktivnosti i profitabilnosti.
 
24.11.2014.

XVIII. Nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu - inovacije i financiranje u poduzetništvu

Ministarstvo poduzetništva i obrta 2. prosinca, u Zagrebu, organizira XVIII. Nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu čija će središnja tema biti inovacije te financiranje u poduzetništvu. U sklopu Nacionalnog savjetovanja održat će se i tradicionalna tribina Pitajte Vladu! 
19.11.2014.

Predstavljena 4 vodiča za jednostavnije poslovanje u Hrvatskoj

Ministarstvo poduzetništva i obrta je na trećoj Nacionalnoj konferenciji projekta „Poboljšavanje informiranosti hrvatske poslovne zajednice - BIZimpact II“, predstavilo četiri mini vodiča za poduzetnike: Zakon o radu, Prijenos poslovanja, Zaštita okoliša i Zaštita potrošača.
13.11.2014.

Impresivni rezultati izvoznika kontinentalne Hrvatske

Tvrtke Stalco Beli Manastir, Centrometal Macinec i Emerson Zagreb dobitnici su nagrada za najbolje malog i srednjeg izvoznika u kontinentalnoj Hrvatskoj. Nagrađeni su u srijedu u Osijeku na Poslovnom uzletu kontinentalne Hrvatske, manifestaciji koju organizira Poslovni dnevnik u suradnji s Ministarstvom poduzetništva i obrta. 

Vijesti

21.11.2014.
Nakon pokretanja aplikacije za savjetovanje s javnošću u procesu donošenja novih propisa, Ministarstvo poduzetništva i obrta danas je po prvi puta počelo i s korištenjem aplikacije za istraživanje mišljenja poduzetnika. Aplikacija omogućuje izravan kontakt Ministarstva s poduzetnicima putem kratkih upitnika. Prvo istraživanje je pokrenuto na temu uvođenja „Testa malog i srednjeg poduzetništva (Test MSP-a)“ u proces donošenja novih propisa. 
18.11.2014.
Predstavnica Ministarstva poduzetništva i obrta, pomoćnica ministra Nadica Žužak nazočila je i prigodnim govorom pozdravila okupljene poduzetnice na svečanosti povodom osnivanja 1. klastera žena poduzetnica RH „KOLO", u Sinju 8. studenoga 2014. godine. Prigodnu prezentaciju o značaju i važnosti povezivanja poduzetnica na lokalnom i širem regionalnom području u zadruge i/ili klastere održao je voditelj Odjela za poticanje umrežavanja i drugih oblika udruživanja iz Uprave za poduzetništvo i obrt, Goran Ševo.
18.11.2014.
Hrvatske poduzetnice na 9. Forumu dunavske mreže poduzetnica pod motom „Snaga. Uspjeh. Prosperitet“ u Regensburgu u okviru  EU strategije za dunavsku regiju
14.11.2014.
Zamjenik ministra poduzetništva i obrta Dražen Pros i prodekanica Ekonomskog fakulteta u Osijeku, Sunčica Oberman Peterka, potpisali su ovoga tjedna Ugovor o dodjeli bespovratne potpore za projekt opremanja Studentskog poduzetničkog inkubatora. Studentski inkubator Ekonomskog fakulteta u Osijeku dobio je potporu od 50 tisuća kuna iz Poduzetničkog impulsa, a usmjerit će je u održavanje edukacija interaktivnih radionica sa studentima i poduzetnicima.
13.11.2014.
Danas se Saboru predstavlja Prijedlog zakona o pogrebničkoj djelatnosti  prema kojem će se tom djelatnošću moći baviti svi poduzetnici i obrtnici koji za to zadovoljavaju zakonske uvjete. Pogrebna djelatnost do sada je bila određena kao komunalna djelatnost regulirana Zakonom o komunalnom gospodarstvu, a autonomiju nad dodjelom koncesija imale su jedinice lokalne samouprave. U izradi Prijedloga zakona sudjelovala i interesna udruženja među kojima je i Udruga pogrebnika Hrvatske koja je iznimno zadovoljna donesenim Prijedlogom zakona. 
10.11.2014.
Zamjenik ministra poduzetništva i obrta, Dražen Pros, sudjelovao je danas u Županji na Završnoj konferenciji projekta „New tehnologies for greater competiotiveness“, koji je kroz Ministarstvo poduzetništva i obrta sufinanciran s 198.000 kuna iz pretpristupnih fondova EU.