Izdvojeno

30.10.2014.

Vlada RH usvojila izmijenjeni Zakon o PDV-u: Naplata PDV po naplaćenom, umjesto po izdanom računu!

Vlada Republike Hrvatske na današnjoj je sjednici usvojila izmjene i dopune Zakona o PDV-u, kojima se od 1. siječnja 2015. godine svim subjektima malog gospodarstva s ukupnim godišnjim primicima do 3 milijuna kuna omogućuje plaćanje PDV-a po naplaćenom, umjesto po ispostavljenom računu. 
28.10.2014.

[VIDEO] Projekt e-poslovanje pomogao više tisuća poduzetnika

Nakon dvije godine provedbe projekt ePoslovanje, namijenjen unapređenju poslovanja malih i srednjih poduzetnika, priveden je kraju. Riječ je o projektu poboljšanja poslovne konkurentnosti malih i srednjih poduzetnika putem elektroničkog poslovanja u koji je uloženo 20,1 milijun kuna. 
23.10.2014.

Otvoren prvi poduzetnički inkubator u Splitsko-dalmatinskoj županiji

Ministar Gordan Maras u srijedu je posjetio Dalmaciju gdje je otvorio Poduzetnički inkubator Klis, ujedno i prvi poduzetnički inkubator u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Već sada ga koristi sedam poduzetnika koji su u prvoj godini poslovanja oslobođeni plaćanja naknade, a tek će u petoj godini plaćati puni iznos naknade.
23.10.2014.

Razvojna agencija Mrav dobila 136 tisuća kuna za pomoć poduzetnicima

Ministarstvo poduzetništva i obrta dodijelilo je Razvojnoj agenciji MRAV iz Kutine bespovratnu potporu od 136 tisuća kuna. Ugovor između Agencije i ministarstva u srijedu je u Kutini potpisao zamjenik ministra poduzetništva i obrta Dražen Pros koji je istaknuo važnost ulaganja u razvojne agencije čija je osnovna zadaća pomoć i usluga poduzetnicima. 
22.10.2014.

Ministar Maras u Splitu učenicima dodijelio uvjerenja o pomoćničkim ispitima

Stotinjak učenika Obrtničke škole Split i Obrtno tehničke škole Split u srijedu je svečano primilo Uvjerenja o položenim pomoćničkim ispitima. Uvjerenja je učenicima dodijelio ministar Gordan Maras koji im je čestitao na položenim ispitima i zaželio uspjeh u daljnjem radu i usavršavanju. 
22.10.2014.

Tri dalmatinske tvrtke otvorit će gotovo 90 novih radnih mjesta zahvaljujući bespovratnim potporama

Među 28 projekata koji su ostvarili bespovratna sredstva iz fondova Europske unije troje ih je iz Splitsko-dalmatinske županije. Tri tvrtke dobile su ukupno preko 57 milijuna kuna potpore, vrijednost njihovih projekata iznosi preko 183 milijuna kuna, a planiraju otvoriti gotovo 90 novih radnih mjesta.

Vijesti

30.10.2014.
Vlada je danas usvojila Prijedlog zakona o pogrebničkoj djelatnosti  kojim bi se  tom djelatnošću mogli baviti svi poduzetnici i obrtnici koji za to zadovoljavaju zakonske uvjete.Pogrebna djelatnost do sada je bila određena kao komunalna djelatnost i bila je regulirana Zakonom o komunalnom gospodarstvu, a autonomiju nad dodjelom koncesija imale su jedinice lokalne samouprave. 
30.10.2014.
Konzultantska tvrtka Kontroling Kognosko i poslovni tjednik Lider, pod pokroviteljstvom Ministarstva poduzetništva i obrta 5. studenog 2014. u Zagrebu organiziraju 2. Međunarodnu konferenciju o kontrolingu. Osnovni cilj ove konferencije je prijenos različitih znanja i prakse, a očekuje se dolazak vodećih međunarodnih stručnjaka iz kontrolinga. Sudionici iz Njemačke, Švicarske, SAD, Poljske, Španjolske, Makedonije podijeliti će svoja iskustva s kolegama iz Hrvatske i regije. 
27.10.2014.
U subotu 25. listopada po 79. put održana je najpoznatija i najdugovječnija revija zagrebačkih obrtnika - Zlatna igla, koju je i ove godine podržalo Ministarstvo poduzetništva i obrta. 
24.10.2014.
Zamjenik ministra poduzetništva i obrta Dražen Pros primio je jučer veleposlanicu Republike Austrije Andreu Ikić-Böhm te potpredsjednicu Austrijske gospodarske komore Marthu Schutz.  
24.10.2014.
Ministar Maras sudjelovao je jučer na konferenciji o mogućnostima ulaganjima u Hrvatsku u povodu godišnjice ulaska u Europsku uniju te je posjetio znanstveno-tehnološki park 'Vega'.
24.10.2014.
Osnivačica tvrtke She Fighter, koja žene podučava tehnikama samoobrane, pobjednica je UNCTAD-ovog natječaja za žene u biznisu. Nagrada odaje priznanja poslovnim ženama iz zemalja u razvoju koje su pokrenule uspješne tvrtke, stvorile nova radna mjesta te postale uzori u svojim zajednicama.