Izdvojeno

9.4.2015.

EU natječaji - Prva dva natječaja za poduzetnike namijenjena proizvodnji iz Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ 2014.-2020.

Ministarstvo poduzetništva i obrta objavilo je 9. travnja 2015. prva dva Poziva na dostavu projektnih prijava iz Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ 2014.-2020. namijenjena mikro, malim i srednjim poduzetnicima.
3.7.2015.

JAVNI POZIV - Poduzetnički impuls 2015.

Predmet ovog Otvorenog javnog poziva je dodjela bespovratnih sredstava Ministarstva poduzetništva i obrta (u daljnjem tekstu: Ministarstvo) za aktivnost: Cjeloživotno obrazovanje za obrtnike te dodjela bespovratnih sredstava Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (u daljnjem tekstu: HAMAG-BICRO) za Jačanje konkurentnosti prerađivačke industrije i za Jačanje konkurentnosti uslužnih djelatnosti.


31.7.2015.

Javni poziv - Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima

Predmet ovog Otvorenog javnog poziva je dodjela bespovratnih sredstava Ministarstva poduzetništva i obrta (u daljnjem tekstu: Ministarstvo) za aktivnost Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima.
 
Poziv se objavljuje u dnevnim novinama i na mrežnim stranicama Ministarstva (www.minpo.hr).  Prijave se zaprimaju od 01.09.2015. godine do 30.09.2015. godine (sukladno točki 8. ovog Otvorenog javnog poziva).
9.7.2015.

Prijavite se na nacionalno natjecanje za TEDxBinnenhof

TEDxBinnenhof Made in Europe je inicijativa Europske komisije koja želi pokazati svijetu da Europa može puno toga dati kada je riječ o poduzetničkom duhu i inovacijama. Sve države članice Europske unije biraju poduzetničku ideju koja će ih predstavljati na godišnjoj europskoj Skupštini malih i srednjih poduzetnika (dalje: SME Assembly) 18.-20. studenog 2015. u Luksemburgu. Odabrat će se tada 10 ideja za veliko finale u ožujku 2016. na TEDx Binnenhof, a koje se održava kao jedna od aktivnosti u okviru nizozemskog predsjedavanja Vijećem EU-a.
 

Vijesti

3.9.2015.
Poslujte digitalno je četverodnevna edukacija, koja će se održati u Varaždinu (Hotel Turist, Aleja Kralja Zvonimira 1), 29.-30. rujna i 14.-15. listopada  2015. godine. Naučite što je marketing i kako doći do potrošača online, kroz razumijevanje marketinga u cilju uspješnog nadmetanja na online tržištu. Edukacija daje detaljan uvid u marketing i kako se u praksi koristi, kako doći do znanja online, odnosno kako primijeniti teoriju u digitalnom okruženju korištenjem web stranica, društvenih mreža i elektronske pošte. 
31.8.2015.
Ministarstvo poduzetništva i obrta u ponedjeljak je dodijelilo bespovratna sredstava iz programa Poduzetnički impuls za mjeru 'Jačanje konkurentnosti prerađivačke industrije', a potporu u ukupnom iznosu od gotovo 9 milijuna kuna dobilo je 28 poduzetnik. Zaprimanje prijava za tu mjeru trajalo je od 30. ožujka do 13. travnja, a nakon selekcije izabrano je 28 tvrtki koja će dobiti potporu, čiji prosječan iznos je 319,9 tisuća kuna. 
31.7.2015.
Ministar Gordan Maras danas je posjetio tri tvrtke koje su ostvarile bespovratni poticaj iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
31.7.2015.
U Ministarstvu poduzetništva i obrta danas je održana konferencija za medije na kojoj je ministar poduzetništva i obrta, Gordan Maras predstavio novootvoreni javni poziv „Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima“ kojim se na raspolaganje stavlja 9 milijuna kuna. 
 
29.7.2015.
Da svjedočimo pozitivnim trendovima u gospodarstvu pokazuje i današnje otvorenje novog Metro Cash&Carry centra u Varaždinu. Svečanom otvorenju prisustvovao je ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras koji je zajedno s  predsjednikom uprave METRO Cash&Carry, Marcom Carenom i županom varaždinske županije, Predragom Štomarom, otvorio novootvoreni centar.
22.7.2015.
Tvrtka Hittner investirala je preko 11 milijuna kuna u novu proizvodnu halu, a Ministarstvo poduzetništva i obrta za to im je dodijelilo 4,3 milijuna kuna bespovratnih sredstava. Zahvaljujući tom investicijom povećat će izvoz i otvoriti nova radna mjesta.