Izdvojeno

2.9.2014.

Poziv za sudjelovanje na informativnoj radionici „Obzor 2020- prilika za poduzetnike”

Ministarstvo poduzetništva i obrta i Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije zajednički organiziraju informativnu radionicu „Obzor 2020- prilika za poduzetnike”, koja će se održati u Zagrebu, 16. rujna 2014. godine u Kino dvorani MINPO-a, Ulica grada Vukovara 78. 
1.9.2014.

Objavljen Otvoreni javni poziv za pilot projekt "Suvremeni dizajn tradicijskih i umjetničkih proizvoda"

Otvoreni javni poziv se objavljuje na mrežnim stranicama Ministarstva (www.minpo.hr), a prijave se zaprimaju isključivo od 15.09.2014. godine (sukladno točki 8. Otvorenog javnog poziva). Javni poziv je otvoren do iskorištenja sredstava, ali ne dulje od 14.11.2014. godine.
26.8.2014.

Ponovno otvaranje IKT poziva - povećana sredstva na 34 milijuna kuna

Ministarstvo poduzetništva i obrta započet će ponovno zaprimanje projektnih prijava po Pozivu na dostavu projektnih prijava “Primjena informacijske i komunikacijske tehnologije za poboljšanje poslovnih procesa” s 01. rujnom 2014. godineNapominjemo, kako projektne prijave predane prije 01. rujna 2014. godine neće biti uzete u razmatranje. 

Vijesti

2.9.2014.
Kako bi se mladim poduzetnicima i poduzetnicima olakšalo pokretanje posla, institucije su razvile programe kojima im se olakšava dobivanje kredita ili jamstava za kredit kod komercijalnih banaka.  Ministarstvo poduzetništva i obrta tako je do rujna ove godine odobrilo tri milijuna kuna subvencija za kamate na kredite Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR) za mlade i početnike, dok će Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije plasirati mi oko 5 milijuna kuna mikrokredita te stotinjak jamstava.
1.9.2014.
Zbog velikog broja zaprimljenih prijava, obavještavamo sve potencijalne prijavitelje da se od 01.09.2014. godine zaprimanje prijava na Mjeru A3: Poduzetništvo klastera privremeno obustavlja. Prijave predane do tog datuma u pisarnici Ministarstva poduzetništva i obrta ili predane u poštu na slanje se smatraju pravovaljanima. 
28.8.2014.
Zamjenik ministra poduzetništva i obrta Dražen Pros,  susreo se s poduzetnicima i obrtnicima u Mariji Bistrici, Gubaševu i Kumrovcu. Posjetio je njihove pogone i radionice te razgovarao  o novim projektima, investicijama te mogućnostima povlačenja sredstava iz EU fondova kao i mogućnostima gospodarskog razvoja Krapinsko zagorske županije 
26.8.2014.
Ministar Gordan Maras sudjelovao je danas na predstavljanju tri projekta tvrtki iz Bjelovarsko-bilogorske županije koji su ostvarili gotovo 1,8 milijuna eura bespovratne potpore iz strukturnih i investicijskih fondova EU. Od 130 zaprimljenih prijava poduzetnika na javni poziv na dostavu projektnih prijava “Povećanje gospodarske aktivnosti i konkurentnosti malih i srednjih poduzeća” koji je sufinanciran sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj, odabrano je 19 projekata proizvodnih poduzeća te 9 iz turističke djelatnosti.
21.8.2014.
Europska komisija i Europska Investicijski Fond (EIF) objavili su poziv za iskazivanje interesa za odabir financijskih posredničkih tijela za financiranje inovativnih malih i srednjih poduzetnika  The InnovFin SME Guarantee Facility. Prihvatljivi prijavitelji su financijske institucije koje osiguravaju kredite, odnosno jamstva malim i srednjim poduzetnicima za inovacijske projekte.  Putem ovog mehanizma EIF i EU preuzimaju dio rizika financijskih institucija za plasman sredstava (kredita ili jamstva) u iznosima od 25.000 do 7.5 milijuna EUR.
 
20.8.2014.
Potpore su isplaćene na račune 43 mala gospodarstvenika, od kojih je najveći broj u Gunji, njih 37, dva su iz Županje te po jedan iz Drenovaca, Posavskih Podgajaca, Rajevog Sela i Đurića. Najveći iznos dodijeljene potpore je 1,4 milijuna kuna, dok je najmanja potpora 25 tisuća kuna.