Izdvojeno

9.4.2015.

EU natječaji - Prva dva natječaja za poduzetnike namijenjena proizvodnji iz Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ 2014.-2020.

Ministarstvo poduzetništva i obrta objavilo je 9. travnja 2015. prva dva Poziva na dostavu projektnih prijava iz Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ 2014.-2020. namijenjena mikro, malim i srednjim poduzetnicima.
3.7.2015.

JAVNI POZIV - Poduzetnički impuls 2015.

Predmet ovog Otvorenog javnog poziva je dodjela bespovratnih sredstava Ministarstva poduzetništva i obrta (u daljnjem tekstu: Ministarstvo) za aktivnost: Cjeloživotno obrazovanje za obrtnike te dodjela bespovratnih sredstava Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (u daljnjem tekstu: HAMAG-BICRO) za Jačanje konkurentnosti prerađivačke industrije i za Jačanje konkurentnosti uslužnih djelatnosti.


7.7.2015.

Novi milijuni za mikro i male poduzetnike i obrtnike

Ministarstvo poduzetništva i obrta raspisalo je tri nova Javna poziva za dodjelu bespovratnih sredstava 

Vijesti

7.7.2015.
Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar posjetili su u utorak tvrtku Sato koja je kroz program „Kreditom do uspjeha 2014.“ Mjera 1 – „Kreditom do konkurentnosti“ uspješno realizirala još jednu poslovnu investiciju.
3.7.2015.
Predmet Javnog poziva je dodjela pokroviteljstva/sufinanciranja Ministarstva poduzetništva i obrta (u daljnjem tekstu Ministarstva) za organizaciju manifestacija/ znanstveno – stručnih skupova te ostalih aktivnosti promidžbe poduzetništva i obrta u 2015. godini.

Poziv je otvoren danom objave na mrežnim stranicama Ministarstva (www.minpo.hr) i traje do 18. srpnja 2015. godine.
2.7.2015.
Grad Jastrebarsko i Zagrebački inkubator poduzetništva (ZIP) predstavljat će Hrvatsku na European Enterprise Promotion Awards koji će se u studenome održati u Luxemburgu na Skupštini malog i srednjeg poduzetništva.
Riječ je o natjecanju kojim Europske komisija odaje priznanje za uspjeh onim projektima i inicijativama širom EU koje potiču poduzetništvo.
2.7.2015.
Na svečanoj Akademiji Hrvatske obrtničke komore koja se održala 1. srpnja 2015. Ministarstvo poduzetništva i obrta dodijelilo je nagrade „Šegrt Hlapić“ za najboljeg učenika, najboljeg mentora i najbolju obrtničku školu.
2.7.2015.
Za vrijeme službenog posjeta NR Kini, zamjenik ministra poduzetništva  obrta Dražen Pros posjetio je poslovnu zonu u Nanchangu te se sastao s njezinim direktorom Wu Qian Jin-om. Poslovna zona je osnovana početkom devedesetih godina, a u njoj uglavnom posluju visokotehnološke i razvojne tvrtke. Na sastanku su razmijenjena iskustva u načinu funkcioniranja poduzetničkih zona u Kini i Hrvatskoj vte načinima njihova ustroja.  Prilikom obilaska zone zamjenik je posjetio i nekoliko tvrtki koje u njoj posluju. 
1.7.2015.
Svega deset mjeseci od početka radova na obnovi i unapređenju ponude, Hotel Park u Splitu otvorio je vrata gostima i započeo s radom u novoj turističkoj sezoni. Svečanosti otvorenja držanoj u utorak 30. lipnja prisustvovali su ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras i ministar turizma Darko Lorencin.