Izdvojeno

17.12.2014.

Zamjenik ministra Dražen Pros posjetio poduzetnike Međimurske i Koprivničko križevačke županije

Zamjenik ministra Dražen Pros 16. prosinca 2014. godine posjetio je nekoliko tvrtki u Međimursko križevačkoj županiji te potpisao ugovore o dodjeli bespovratnih potpora.
15.12.2014.

Ministar Maras posjetio poplavljena područja

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras posjetio je u ponedjeljak poplavljena područja Vukovarsko-srijemske županije gdje je zajedno s premijerom Zoranom Milanovićem te ministricom graditeljstva i prostornog uređenja Ankom Mrak Taritaš obišao obnovljene kuće i poduzetnike. 
„Temeljem programa potpore subjektima malog gospodarstva za saniranje posljedica katastrofe na području Vukovarsko-srijemske županije isplatili smo 60 potpora u ukupnom iznosu od  gotovo sedam milijuna HRK. 
15.12.2014.

Zamjenik ministra poduzetništva i obrta, Dražen Pros otvorio konferenciju ‘Pristup financiranju i transfer znanja’ povodom 20 godina HAMAG-BICROa

Zamjenik ministra, Dražen Pros otvorio je danas konferenciju ‘Pristup financiranju i transfer znanja’ povodom 20 godina HAMAG-BICROa. Zamjenik je u govoru napomenuo da su Ministarstvo poduzetništva i obrta i Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije usko povezani u svakodnevnom radu. "Zahvaljujući mjerama koje smo provodili posljednje tri godine, upravo poput Poduzetničkog impulsa, mali i srednji poduzetnici postali su predvodnici gospodarstvkog oporavka. 
12.12.2014.

Održana konferencija „EU za mlade“

U organizaciji Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj i Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, 12. prosinca održana je konferencija „EU za mlade“.  Tema konferencije bile su mogućnostima financiranja obrazovanja, stažiranja i zapošljavanja iz EU fondova, načini razvijanja start-upova pomoću sredstava EU fondova te mogućnosti privlačenja investitora, ali i prednosti koje nudi program "ERASMUS za poduzetnike". 

Vijesti

12.12.2014.
Vlada Republike Hrvatske održala je jutros, 12. prosinca 2014. godine, telefonsku sjednicu na kojoj je, nakon višemjesečnog usuglašavanja, prihvatila prijedlog Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ za financijsko razdoblje Europske unije 2014.-2020., a isto je danas učinila i Europska komisija (EK), donošenjem Odluke o odobrenju ovog Programa u ranim popodnevnim satima.
12.12.2014.
Ministarstvo poduzetništva i obrta je od srpnja do prosinca 2014. godine, u suradnji International Worldwide Foundation iz Kraljevine Švedske, provodilo Program obrazovanja za međunarodno poslovanje International Trade Management ITM 2014. Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras je jučer, zajedno s Švedskim veleposlanikom Larsom Schmidtom i gospodinom Hasseom Karlssonom, predsjednikom Fondacije ITM Worldwide uručio diplome sudionicima. 
12.12.2014.
Zamjenik ministra poduzetništva i obrta, Dražen Pros sudjelovao je na Boshorus Summitu koji se održao u Istanbulu gdje je na panelu "Mladi u poduzetništvu" predstavio programe koji se u Hrvatskoj nude mladim poduzetnicima. Zamjenik Pros s ostalim je sudionicima panela raspravljao o mogućnostima i prilikama za mlade i kreativne ljude te na koji način ih sustav treba podržavati i poticati. Uz zamjenika Prosa, na panelu su sudjelovali i Ebrahim Patel, predsjednik mreže mladih poduzetnika EIEF, Korhan Kurdoglu, predsjednik uprave Ata Holdinga, Cem Negrin, predsjednik uprave Negreti Textile, Ilker Baydar, izvršni direktor tvrtke Markafoni te Omar Seyed, direktor Abraaj grupe. 
10.12.2014.
Po uzoru na prošlogodišnji izbor za najuspješniji lokalni EU projekt u Republici Hrvatskoj, koji je pobudio veliki interes javnosti, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije i ove godine pokreće Izbor za najuspješniji lokalni EU projekt u RH u razdoblju 2012.-2014. u cilju daljnje prezentacije uspješnih projekata financiranih EU sredstvima.
8.12.2014.
Ministarstvo poduzetništva i obrta potpisalo je danas s poslovnim bankama ugovore o poslovnoj suradnji u programu Kreditom do uspjeha 2014. Ugovori su potpisani za mjeru „Kreditom do uspješnog poslovanja“ u kojoj će Ministarstvo subvencionirati kamate na kredite poslovnih banaka kako bi malim poduzetnicima omogućili što povoljnije zaduživanje. „Pokrenuli smo ovaj program kako bismo poduzetnicima omogućiti lakši pristup financiranju i poboljšali njihovu likvidnost. Želja nam je da naši poduzetnici postignu višu razinu standarda kvalitete proizvoda i usluga, ali i da mogu nesmetano nastavljati poslovne aktivnosti, uspostaviti dugoročnu financijsku ravnotežu te zadržati stabilnost i uspješnost poslovanja“, poručio je ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras. 
5.12.2014.
Ministarstvo poduzetništva i obrta danas je održalo konferenciju „SMEPASS-OVIH PRVIH 100: Poslovnim savjetovanjem do poduzetničkog uspjeha“ u sklopu EU projekta „Pružanje savjetodavnih usluga malom i srednjem poduzetništvu, faza II“ (SMEPASS II). Projekt se provodi u sklopu Operativnog programa za regionalnu konkurentnost 2007. - 2013. i usmjeren je na jačanje konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva u Republici Hrvatskoj. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 2.978.400 eura.