Izdvojeno

23.10.2014.

Otvoren prvi poduzetnički inkubator u Splitsko-dalmatinskoj županiji

Ministar Gordan Maras u srijedu je posjetio Dalmaciju gdje je otvorio Poduzetnički inkubator Klis, ujedno i prvi poduzetnički inkubator u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Već sada ga koristi sedam poduzetnika koji su u prvoj godini poslovanja oslobođeni plaćanja naknade, a tek će u petoj godini plaćati puni iznos naknade.
22.10.2014.

Ministar Maras u Splitu učenicima dodijelio uvjerenja o pomoćničkim ispitima

Stotinjak učenika Obrtničke škole Split i Obrtno tehničke škole Split u srijedu je svečano primilo Uvjerenja o položenim pomoćničkim ispitima. Uvjerenja je učenicima dodijelio ministar Gordan Maras koji im je čestitao na položenim ispitima i zaželio uspjeh u daljnjem radu i usavršavanju. 
22.10.2014.

Tri dalmatinske tvrtke otvorit će gotovo 90 novih radnih mjesta zahvaljujući bespovratnim potporama

Među 28 projekata koji su ostvarili bespovratna sredstva iz fondova Europske unije troje ih je iz Splitsko-dalmatinske županije. Tri tvrtke dobile su ukupno preko 57 milijuna kuna potpore, vrijednost njihovih projekata iznosi preko 183 milijuna kuna, a planiraju otvoriti gotovo 90 novih radnih mjesta.
21.10.2014.

Održana panel rasprava „Mogućnosti mladih iz EU fondova“ i nagrađeni najbolji studenti sa studijskim putovanjem u Bruxelles

Na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, a u organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, 21. listopada 2014. godine održano je predstavljanje rezultata Akademije regionalnog razvoja i fondova EU, panel rasprava „Mogućnosti mladih iz EU fondova“ te dodjela nagrada najboljim studentima koji su sudjelovali u dosadašnjoj provedbi pilot projekta Akademije. 

Vijesti

21.10.2014.
U petak, 17. listopada 2014. godine u Poduzetničkoj zoni Pisarovina, svečano je otvorena nova tvornica za proizvodnju limenih dijelova za europsku autoindustriju, tvrtke „Kralj metala kovnica”, članice njemačke poslovne grupe „König metall” iz Gagenaua. 
21.10.2014.
Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras otvorio je u ponedjeljak edukativnu manifestaciju Poslovni uzet jadranske Hrvatske u Rijeci, četvrtu po redu županijsku manifestaciju u sklopu cjelogodišnjeg projekta kojim se potiče razvoj poduzetništva i obrtništva. 
16.10.2014.
Ministar Gordan Maras primio je u četvrtak izaslanstvo Islamske Republike Iran na čelu s NJ.E. Mohammedom Ebrahimom Taherianom Fardom, veleposlanikom Irana u RH,  dr. Sadeghom Najafijem, gradonačelnikom grada Tabriza, g. Hosseinom Tousijem, čelnikom Iranske gospodarske komore, dr. Ehteshamom Hajipourom, voditeljem Islamskog vijeća Istočnog Azerbajdžana te dr. Alirezom Rastegarom, predsjednikom Prvoga iranskog instituta inovatora i istraživača. Na sastanku  se razgovaralo o gospodarskoj suradnji Irana i Hrvatske te se istaknula obostrana želja i namjera za dodatnim unaprjeđenjem gospodarskih i političkih odnosa dviju zemalja. Tom  prigodom gradonačelnik Najafi pozvao je ministra Marasa da na čelu delegacije malih i srednjih poduzetnika posjeti Tabriz te obećao da će hrvatskim inovatorima osigurati prostor za predstavljanje iranskim investitorima. 
14.10.2014.
Ured za transfer tehnologije Sveučilišta u Splitu u suradnji s Ministarstvom poduzetništva i obrta, Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) i Znanstveno-tehnologijskim parkom Sveučilišta u Rijeci - Step Ri, organiziraju događanje "SME Instrument za inovacijske projekte poduzetnika" koje će se održati u petak, 24. listopada 2014. godine, u 10 sati u Sveučilišnoj knjižnici Split. 
14.10.2014.
13. i 14. listopada 2014. u Zagrebu se je održavao Zagreb forum 2014. Budućnost gradova i MSP- a: Energetska učinkovitost i zeleno financiranje  osmišljen je u svrhu davanja prostora promociji novih inovativnih ideja i rješenja za budućnost te kao odgovor na pitanje kako hrvatskim kreativcima pronaći partnere na osmišljavanju inovativnog modela razvoja. 
14.10.2014.
Očekuje se da će dodijeljene potpore generirati ukupno 143 milijuna kuna investicija, povećati izvoz i prihode poduzetnika te stvoriti oko 800 novih radnih mjesta.