Izdvojeno

7.3.2015.

JAVNI POZIV - Poduzetnički impuls 2015.

Predmet ovog Otvorenog javnog poziva je dodjela bespovratnih sredstava Ministarstva poduzetništva i obrta (u daljnjem tekstu: Ministarstvo) za aktivnost: Cjeloživotno obrazovanje za obrtnike te dodjela bespovratnih sredstava Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (u daljnjem tekstu: HAMAG-BICRO) za Jačanje konkurentnosti prerađivačke industrije i za Jačanje konkurentnosti uslužnih djelatnosti.


17.4.2015.

XIX. Nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu

U Petrčanima kraj Zadra se održava XIX. Nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu na kojoj sudjeluju predstavnici Vlade, lokalnih i regionalnih samouprava, predstavnici državnih institucija, agencija i strukovnih udruženja.
16.4.2015.

HAMAG-BICRO vodi ovih 10 tvrtki u London na predstavljanje pred investitorima

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) jučer je održala 5. Poduzetnički Forum HAMAG-BICRO-a na kojem su se javno predstavljale poduzetničke ideje tvrtki koji su ostvarili najveći broj bodova u Javnom pozivu za sudjelovanja poduzetnika na predstavljanju pred inozemnim investitorima 'Investors meet innovations' Bloomberg, London, Velika Britanija.

Vijesti

15.4.2015.
 S ministrom poduzetništva i obrta Gordanom Marasom razgovarao sam u ponedjeljak u ranim popodnevnim satima, u prostorijama njegova Ministarstva, u Vukovarskoj. Ministar Maras bio je, tijekom razgovora, vrlo optimističan, a na trenutke i borbeno raspoložen. Prije nego što smo se sastali, imao je susret s novinarima u kojem ih je izvijestio o najnovijim rezultatima (na području gospodarstva) aktualne Vlade RH, a posebice njegova Ministarstva.
13.4.2015.
Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras i Nataša Mikuš Žigman, ravnateljica Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU) u ponedjeljak su svečano uručili 19 novih ugovora o bespovratnim potporama iz projekta “Primjena informacijske i komunikacijske tehnologije za poboljšanje poslovnih procesa”.
10.4.2015.
Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras u četvrtak je u Belišću otvorio poduzetnički inkubator „Polet“ koji je dobio potporu Ministarstva poduzetništva i obrta u vrijednosti od 1,2 milijuna kuna i to kroz program poticanja poduzetništva Poduzetnički impuls. U prostoru novog poduzetničkog inkubatora smjestit će se pet poduzetničkih i četiri uslužne djelatnosti, a mladim poduzetnicima omogućiti kvalitetniji početak poslovanja.
9.4.2015.
Ministarstvo poduzetništva i obrta objavilo je 9. travnja 2015. prva dva Poziva na dostavu projektnih prijava iz Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ 2014.-2020. namijenjena mikro, malim i srednjim poduzetnicima.
8.4.2015.
Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova EU te ministri Gordan Maras i Mihael Zmajlović predstavili su u srijedu mogućnosti EU fondova u Rijeci. Za zaštitu okoliša osigurana je čak 21 milijarda kuna u EU fondovima. To je velika prilika za razvoj. I to održivi razvoj temeljen na cirkularnoj ekonomiji i učinkovitom upravljanju resursima koji su ugrađeni i u sve politike i mjere Europske unije.
8.4.2015.
Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) poziva vas na 5. Poduzetnički Forum HAMAG-BICRO-a koji će se održati 15. travnja 2015. godine u kongresnom centru FORUM Zagreb (Radnička cesta 50) s početkom u 14 sati. Tema Foruma bit će javno predstavljanje poduzetničke ideje za prijavitelje koji ostvare najveći broj bodova u Javnom pozivu za sudjelovanja poduzetnika na predstavljanju pred inozemnim investitorima 'Investors meet innovations' Bloomberg, London, Velika Britanija.