Izdvojeno

7.3.2015.

JAVNI POZIV - Poduzetnički impuls 2015.

Predmet ovog Otvorenog javnog poziva je dodjela bespovratnih sredstava Ministarstva poduzetništva i obrta (u daljnjem tekstu: Ministarstvo) za aktivnost: Cjeloživotno obrazovanje za obrtnike te dodjela bespovratnih sredstava Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (u daljnjem tekstu: HAMAG-BICRO) za Jačanje konkurentnosti prerađivačke industrije i za Jačanje konkurentnosti uslužnih djelatnosti.


27.3.2015.

Ministar Maras na Poslovnom uzletu u Sisku

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras sudjelovao je u petak na Poslovnom uzletu u organizaciji Poslovnog dnevnika na kojem se okupilo dvjestotinjak poduzetnika i obrtnika. Riječ je o projektu namijenjenom promociji poduzetništva u sklopu kojeg se organiziraju besplatne edukacije o raznim temama - od marketinga, financija, poduzetništva pa do privlačenja sredstava iz EU fondova.
17.3.2015.

Na radionicama u Zagrebu do sada sudjelovalo preko tisuću poduzetnika

S obzirom na velik odaziv poduzetnika u gradu Zagrebu, danas je u Ministarstvu poduzetništva i obrta održano i treće predstavljanje programa „Poduzetnički impuls 2015.“. Na radionici je prisustvovalo preko tristo poduzetnika koje su pomoćnice ministra poduzetništva i obrta, Nadica Žužak i Dijana Bezjak,  informirale o mogućnostima povlačenja bespovratnih potpora koje im se nude iz Poduzetničkog impulsa 2015. 

Vijesti

1.4.2015.
Zamjenik  ministra poduzetništva i obrta Dražen Pros u utorak je u Osijeku sudjelovao je na drugoj konferenciji „ Zajedno do EU fondova“ koju su organizirali Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede, a središnja tema bila mogućnost korištenje EU sredstava za poljoprivredu. Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova EU  Branko  Grčić  istaknuo je kako je cilj da europski fondovi postanu najvažniji izvor javnih investicija i značajni pokretač privatnih investicija te da se može očekivati da EU fondovi doprinesu do dva posto većoj stopi rasta BDP-a nego što bi to bilo bez sredstava EU fondova. 
26.3.2015.
Zbog velikog interesa poduzetnika, rok za prijavu za sufinanciranje troškova sudjelovanja hrvatskih kompanija na inozemnom sajmu INTEROP u Las Vegasu produžuje se do 01. 04. 2015.

Ovo je sjajna prilika za sudjelovanje na vodećem, neovisnom tehnološkom sajmu koji inspirira i povezuje IT zajednicu diljem svijeta. Poduzetnicima iz IT sektora pruža mogućnost umrežavanja, upoznavanja s novim programima i edukacije koje pomažu tvrtkama u realizaciji njihova akcijskog plana. Sajam se održava u Las Vegasu od 27. travnja do 1. svibnja 2015.
24.3.2015.
Samo u 2015. Ministarstvo poduzetništva i obrta poduzetnicima omogućuje pristup potporama ukupne vrijednosti čak 3,8 milijardi kuna, a uskoro se otvara prvi natječaj vrijedan 1,13 milijardi kuna za povećanje konkurentnosti kroz ulaganje u nove, ali i postojeće proizvodne kapacitete
20.3.2015.
Ugovor o kreditiranju poduzetnika Zagrebačke županije u sklopu programa Ministarstva poduzetništva i obrta "Kreditom do konkurentnosti" potpisali su u petak ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras, župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić i predstavnici poslovnih banaka.
Ugovor je potpisan u Drvnoj industriji Rubinić (DIR) u Gornjoj Reci pokraj Jastrebarskog. Zagrebačkoj županiji je za provedbu programa utvrđen kreditni potencijal od 63 milijuna kuna. Cilj programa je povoljnim kreditiranjem, uz smanjenje kamata, omogućiti malim poduzetnicima lakši pristup izvorima financiranja za unapređenje poslovanja. 
19.3.2015.
U utorak, 17. ožujka 2015. u Čakovcu u organizaciji Informacijskog centra Europe Direct Čakovec koji djeluje u okviru Međimurske županije te Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj održana je konferencija „Mogućnosti i izazovi hrvatskih poduzetnika u EU-u“ 
18.3.2015.
Pretentacija Poduzetničkog impulsa 2015. u Zagrebu gdje su uz prezentaciju na pitanja poduzetnika davali odgovore ministar poduzetništva i obrta, Gordan Maras, zamjenik ministra, Dražen Pros, pomoćnice ministra, Dijana Bezjak i Nadica Žužak.