Izdvojeno

21.7.2014.

Objavljen prvi poziv natječaja novog instrumenta tehničke pomoći „START“ za pripremu projekata u okviru EU strategije za dunavsku regiju

18. srpnja 2014. objavljen je natječaj nove pilot inicijative „START - Danube Region Project Fund“ – Prvi poziv“ za prijavu transnacionalnih projekata u okviru EU strategije za dunavsku regiju. Ovaj instrument omogućuje pripremne projektne aktivnosti između najmanje dvaju institucija iz dvije zemlje, od ukupno četrnaest zemalja koliko ih  je uključeno u dunavsku makro regiju.
21.7.2014.

Započela isplata potpora poduzetnicima s poplavljenih područja

Do sada su potpore ostvarila 43 mala gospodarstvenika, a njihova isplata krenuti će danas kada će Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije – HAMAG-BICRO izdati nalog za plaćanje. Poduzetnici i obrtnici koji su do sada ostvarili pravo na potporu zapošljavaju ukupno 255 radnika što znači da im je dodijeljeno gotovo 6,5 milijuna kuna.

Vijesti

9.7.2014.
Ministarstvo poduzetništva i obrta objavilo je 9. srpnja 2014. godine Otvoreni javni poziv za podnošenje prijava za sudjelovanje u Programu obrazovanja za međunarodno poslovanje International Trade Management ITM 2014, koji se u Republici Hrvatskoj provodi prvi put, u suradnji s International Worldwide Foundation iz Kraljevine Švedske. 
7.7.2014.
Izmjena Zakona o sudskom registru donosi novu olakšicu za poduzetnike koji namjeravaju osnovati društvo s ograničenom odgovornošću. Stupanjem na snagu ovog Zakona upis društava na internetskoj stranici sudskog registra bit će besplatan.
7.7.2014.
Na današnjoj konferenciji Ministarstva poduzetništva i obrta predstavljeno je 28 projekata malih i srednjih poduzetnika koji su odabrani za sufinanciranje iz Europskog fonda za regionalni razvoj vrijednih preko 640 milijuna kuna. Ukupna vrijednost bespovratnih sredstva kojima će se financirati ti projekti je 249.430.113,88 kuna, a 28 projekata trebalo bi otvoriti i 650 novih radnih mjesta. 
4.7.2014.
Prvu fazu „Zaprimanja i registracije projektnih prijava“ prošlo je 99% zaprimljenih prijava, a drugu fazu „Administrativne provjere“ njih 72%. Vrednovanje projektnih prijava trenutno je u trećoj fazi „Odabir projektnih prijava“, nakon čega slijede faze „Provjera prihvatljivosti“ i „Donošenje odluke o financiranju“.
4.7.2014.
Predmet ovog Otvorenog javnog poziva je dodjela bespovratnih potpora subjektima malog gospodarstva za sanaciju posljedica katastrofe na području Vukovarsko – srijemske županije. Poziv se objavljuje na mrežnim stranicama Ministarstva poduzetništva i obrta i HAMAG BICRO-a (www.minpo.hr, www.hamaginvest.hr), a prijave se zaprimaju isključivo od 04.kolovoza.2014. godine. 
3.7.2014.
Hrvatska obrtnička komora u znak održavanja obnoviteljske Skupštine 1. srpnja 1994. godine, svake godine, svečanom Akademijom obilježava Dan Komore, a ove godine se obilježava svojevrsni jubilej - 20. godina od obnoviteljske Skupštine HOK-e. Svečana Akademija održat će se u utorak, 1 srpnja 2014. godine, s početkom u 14.00 sati, u Hypo centru. Ovom prilikom najuspješnijim obrtnicima bit će dodijeljena najviša priznanja Hrvatske obrtničke komore - Statua "Zlatne ruke“, a u okviru Akademije promovirat će se i novi majstori i majstorice obrta.