Izdvojeno

9.4.2015.

EU natječaji - Prva dva natječaja za poduzetnike namijenjena proizvodnji iz Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ 2014.-2020.

Ministarstvo poduzetništva i obrta objavilo je 9. travnja 2015. prva dva Poziva na dostavu projektnih prijava iz Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ 2014.-2020. namijenjena mikro, malim i srednjim poduzetnicima.
7.3.2015.

JAVNI POZIV - Poduzetnički impuls 2015.

Predmet ovog Otvorenog javnog poziva je dodjela bespovratnih sredstava Ministarstva poduzetništva i obrta (u daljnjem tekstu: Ministarstvo) za aktivnost: Cjeloživotno obrazovanje za obrtnike te dodjela bespovratnih sredstava Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (u daljnjem tekstu: HAMAG-BICRO) za Jačanje konkurentnosti prerađivačke industrije i za Jačanje konkurentnosti uslužnih djelatnosti.


2.6.2015.

Poduzetnicima u turizmu u 2015. na raspolaganju 300 milijuna kuna iz EU fondova

Domaćim poduzetnicima iz sektora turizma koji žele podići svoju konkurentnost na tržištu Ministarstvo poduzetništva i obrta na raspolaganje će staviti čak 300 milijuna kuna iz fondova Europske unije, najavio je danas ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras povodom otvaranja Javne rasprave za poziv „Podrška razvoju malog i srednjeg poduzetništva u turizmu povećanjem kvalitete i dodatne ponude hotela“.

Vijesti

1.7.2015.
Svega deset mjeseci od početka radova na obnovi i unapređenju ponude, Hotel Park u Splitu otvorio je vrata gostima i započeo s radom u novoj turističkoj sezoni. Svečanosti otvorenja držanoj u utorak 30. lipnja prisustvovali su ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras i ministar turizma Darko Lorencin.
30.6.2015.
"Nije vazno kako vitar puše, važno je kako postavite jedra" jučer se moglo čuti na svečanoj sjednici Gradskog vijeća povodom obilježavanja Dana grada Supetra.
26.6.2015.
Na sastancima je istaknuta važnost dodatnog jačanja suradnje između dvije prijateljske zemlje, produbljivanje gospodarskih veza te realizacija investicija u Hrvatskoj i to posebno u izgradnji infrastrukture, energetici i prometu te investiranju u slobodne i poduzetničke zone.
19.6.2015.
U Jastrebarskom će se u organizaciji Poslovnog dnevnika, Zagrebačke županije, Grada Jastrebarskog te u suorganizaciji Ministarstva poduzetništva i obrta 04. srpnja 2015. održati edukativna manifestacija "Poslovni uzlet grada Jastrebarskog" , najavljeno je danas u Jastrebarskom na konferenciji za medije.
19.6.2015.
Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras sudjelovao je u četvrtak na Poslovnom uzletu u Ivancu, edukativnoj manifestaciji namijenjenoj malim i srednjim poduzetnicima koju organizira Poslovni dnevnik u suradnji s Ministarstvo poduzetništva i obrta. U intervjuu pred poduzetnicima ministar je poručio kako Hrvatska ide u dobrom smjeru, što dokazuju i gospodarski pokazatelji,  a u narednim godinama možemo očekivati da bude na višim pozicijama Eurostatovh pokazatelja za 28 zemalja članica EU.
17.6.2015.
U prigodi Svjetskog dana poduzetnica, županijsko Povjerenstvo za ravnopravnost spolova organiziralo je u utorak Skup poduzetnica Zagrebačke županije.

Prisutni su, uz ostalo, pobliže upoznati s potporama koje žene poduzetnice mogu dobiti od Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, s poticajnim sustavom poduzetništva žena Ministarstva poduzetništva i obrta te mjerama poticanja poduzetništva kao i mjerama i potporama u poljoprivredi i ruralnom razvoju Zagrebačke županije.