Izdvojeno

9.4.2015.

EU natječaji - Prva dva natječaja za poduzetnike namijenjena proizvodnji iz Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ 2014.-2020.

Ministarstvo poduzetništva i obrta objavilo je 9. travnja 2015. prva dva Poziva na dostavu projektnih prijava iz Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ 2014.-2020. namijenjena mikro, malim i srednjim poduzetnicima.
7.3.2015.

JAVNI POZIV - Poduzetnički impuls 2015.

Predmet ovog Otvorenog javnog poziva je dodjela bespovratnih sredstava Ministarstva poduzetništva i obrta (u daljnjem tekstu: Ministarstvo) za aktivnost: Cjeloživotno obrazovanje za obrtnike te dodjela bespovratnih sredstava Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (u daljnjem tekstu: HAMAG-BICRO) za Jačanje konkurentnosti prerađivačke industrije i za Jačanje konkurentnosti uslužnih djelatnosti.


2.6.2015.

Poduzetnicima u turizmu u 2015. na raspolaganju 300 milijuna kuna iz EU fondova

Domaćim poduzetnicima iz sektora turizma koji žele podići svoju konkurentnost na tržištu Ministarstvo poduzetništva i obrta na raspolaganje će staviti čak 300 milijuna kuna iz fondova Europske unije, najavio je danas ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras povodom otvaranja Javne rasprave za poziv „Podrška razvoju malog i srednjeg poduzetništva u turizmu povećanjem kvalitete i dodatne ponude hotela“.

Vijesti

2.7.2015.
Grad Jastrebarsko i Zagrebački inkubator poduzetništva (ZIP) predstavljat će Hrvatsku na European Enterprise Promotion Awards koji će se u studenome održati u Luxemburgu na Skupštini malog i srednjeg poduzetništva.
Riječ je o natjecanju kojim Europske komisija odaje priznanje za uspjeh onim projektima i inicijativama širom EU koje potiču poduzetništvo.
2.7.2015.
Na svečanoj Akademiji Hrvatske obrtničke komore koja se održala 1. srpnja 2015. Ministarstvo poduzetništva i obrta dodijelilo je nagrade „Šegrt Hlapić“ za najboljeg učenika, najboljeg mentora i najbolju obrtničku školu.
2.7.2015.
Za vrijeme službenog posjeta NR Kini, zamjenik ministra poduzetništva  obrta Dražen Pros posjetio je poslovnu zonu u Nanchangu te se sastao s njezinim direktorom Wu Qian Jin-om. Poslovna zona je osnovana početkom devedesetih godina, a u njoj uglavnom posluju visokotehnološke i razvojne tvrtke. Na sastanku su razmijenjena iskustva u načinu funkcioniranja poduzetničkih zona u Kini i Hrvatskoj vte načinima njihova ustroja.  Prilikom obilaska zone zamjenik je posjetio i nekoliko tvrtki koje u njoj posluju. 
1.7.2015.
Svega deset mjeseci od početka radova na obnovi i unapređenju ponude, Hotel Park u Splitu otvorio je vrata gostima i započeo s radom u novoj turističkoj sezoni. Svečanosti otvorenja držanoj u utorak 30. lipnja prisustvovali su ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras i ministar turizma Darko Lorencin.
30.6.2015.
"Nije vazno kako vitar puše, važno je kako postavite jedra" jučer se moglo čuti na svečanoj sjednici Gradskog vijeća povodom obilježavanja Dana grada Supetra.
26.6.2015.
Na sastancima je istaknuta važnost dodatnog jačanja suradnje između dvije prijateljske zemlje, produbljivanje gospodarskih veza te realizacija investicija u Hrvatskoj i to posebno u izgradnji infrastrukture, energetici i prometu te investiranju u slobodne i poduzetničke zone.