Izdvojeno

27.2.2015.

Otvoren Plavi ured - zagrebački poduzetnički centar


Plavi ured, prvi zagrebački poduzetnički centar, otvoren je u petak u Vodnikovoj ulici gdje će svi zagrebački poduzetnici i oni koji to žele postati moći doći po savjet, razmijeniti ideje ili se dodatno educirati, i to potpuno besplatno. 
27.2.2015.

Forum malog i srednjeg poduzetništva učvrstio javno-privatni dijalog

Forum malog i srednjeg poduzetništva je aktivan od 2014. godine kao mehanizam javno-privatnog dijaloga u Republici Hrvatskoj. Javno-privatni dijalog i savjetovanje s poslovnom zajednicom i zainteresiranom javnosti služi kvalitetnijem donošenju javnih politika. U konačnici, javno-privatno djelovanje doprinosi poboljšanjima u provedbi mjera za razvoj konkurentnosti, inovacija i boljem poslovanju malog  gospodarstva. 
26.2.2015.

Predstavljen Poduzetnički impuls 2015. u Gospiću i Zadru

Nakon Zagreba, Krapine, Karlovca i Siska, Poduzetnički impuls 2015. predstavljen je u četvrtak i poduzetnicima, obrtnicima, konzultantima i ostalim zainteresiranim građanima u Gospiću i Zadru.
Dvorane u Gospiću i Zadru do posljednjeg su mjesta bile popunjene poduzetnicima koji su željeli saznati za što sve mogu dobiti bespovratna sredstva ove godine.
26.2.2015.

U Krapini predstavljen 4,37 milijardi kuna vrijedan program „Poduzetnički impuls 2015.“

 

U srijedu, 25. veljače 2015. godine u Festivalskoj dvorani u Krapini je održana prezentacija Programa poticanja poduzetništva i obrta za 2015. godinu pod nazivom „Poduzetnički impuls“, koji je vrijedan 4,37 milijardi kuna.

19.2.2015.

Vlada usvojila Poduzetnički impuls 2015. vrijedan 4,4 milijarde kuna

Vlada Republike Hrvatske u četvrtak, 19. veljače, usvojila je Program poticanja poduzetništva i obrta – Poduzetnički impuls 2015. vrijedan 4,37 milijardi kuna. Tako je program namijenjen razvoju i povećanju konkurentnosti hrvatskih malih i srednjih poduzetnika postao najvredniji od 2012. godine od kada se provodi.
 
Poduzetnički impuls 2015. u najvećoj će se mjeri, s ukupno 88 posto financirati sredstvima iz proračuna Europske unije, dok će ostatak sredstava biti raspoloživ iz državnog proračuna. Ove godine program se  provodi u tri osnovna područja, a to su Mikro i malo poduzetništvo i obrt, Sredstva iz fondova EU te Lakši pristup financiranju.

Vijesti

27.2.2015.
U sklopu EU projekta Online Europe možete besplatno sudjelovati na radionicama društvenih mreža i emailinga.
Od 28.02. do 07.03.2015. pod Erasmus plus programom u Zagrebu, odviti će se 8 dana radionica razmjene znanja i dobre prakse iz područja informatičko-komunikacijskih tehnologija na kojem će sudjelovati 32 mladih iz EU zemalja. Dio radionica je otvoren za javnost te ovim putem pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže i obogate svoju riznicu znanja.
27.2.2015.
U sklopu međunarodnog ECOFUNDING projekta održana je konferencija za male i srednje poduzetnike i investitore te okrugli stol na temu „Investicija klima u Hrvatskoj“
 
Zagreb, 26. veljače 2015. - Razvojna agencija Zagreb – TPZ organizirala je konferenciju „Dan zelenih ideja i investicija - tehnički seminar i lokalni B2B događaj“ za poduzetnike i investitore „zelenih“ projekata u sklopu međunarodnog projekta ECOFUNDING.
 
26.2.2015.
Ove godine u Osijeku održava se tradicionalni, 5. Brown Forum u organizaciji Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj. Ministarstvo poduzetništva i obrta  partnerska je institucija i pokrovitelj skupa. Ovogodišnja konferencija, pod nazivom „Brown Forum 2015: Fostering the Information Communication Technology Ecosystem” 
26.2.2015.
Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras je sa djelatnicima ministarstva danas u sisačkoj gradskoj vijećnici pred popunjenom dvoranom predstavio Program poticanja poduzetništva i obrta – poduzetnički impuls 2015. "Mogućnosti tog programa mnogo su veće u odnosu na prijašnje godine. Zainteresirani poduzetnici i obrtnici moći će sa svojim projektima aplicirati na mjere u vrijednosti od 4,3 mld. kuna, od čega je 3,5 mld. iz europskih fondova. Svoje projekte moći će prijaviti i poduzetnici početnici, uzimat će se u obzir i mali i veliki projekti, moći će se dobiti i do 45 posto sredstava bespovratno, a bit će i dostupni krediti HBOR-a po povoljnijim kamatama", poručio je ministar Gordan Maras.
25.2.2015.
Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras danas je u gotovo ispunjenoj Velikoj gradskoj vijećnici u Karlovcu predstavio "Poduzetnički impuls 2015.". Kako i pokazuje veliki odaziv, interes lokalnih poduzetnika i obrtnika za bespovratna sredstva je velik.

"Poduzetnički impuls ove godine vrijedan je gotovo 4 milijarde i 400 milijuna kuna. To predstavlja povećanje od gotovo 350 posto u odnosu na prošlu godinu. Očekuje da će unutar programa biti podijeljeno 1.300 potpora, a većina sredstava osigurana je iz EU-ovih fondova. Iznos najveće potpore je 15 milijuna kuna, a najmanje 10.000 kuna. Poduzetnički impuls usmjeren je prije svega prema malim i srednjim tvrtkama koje poslovanje temelje na znanju, inovacijama i novim tehnologijama", rekao je ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras nakon čega su djelatnici ministarstva detaljno predstavili "Poduzetnički impuls 2015.".
24.2.2015.
Obzirom na veliku zainteresiranost za radionicu 9. ožujka, Ministarstvo poduzetništva i obrta organiziralo je treće predstavljanje „Programa poticanja poduzetništva i obrta - Poduzetnički impuls 2015.“ za Grad Zagreb i Zagrebačku županiju.
 
 Radionica će se održati u utorak, 17. ožujka, u 10 sati u prostorijama Ministarstva poduzetništva i obrta (Kino dvorana).