Izdvojeno

3.3.2015.

Poduzetnički impuls 2015. privukao veliki broj poduzetnika i obrtnika Požege i Slavonskoga Broda

Ministar Gordan Maras je zajedno sa suradnicima u utorak u Požegi i Slavonskome Brodu predstavio program Poduzetnički impuls 2015.
U Gimnaziji Požega te Velikoj vijećnici Brodsko-posavske županije okupilo se mnoštvo zainteresiranih poduzetnika i obrtnika koji su došli čuti što im se sve nudi kroz program vrijedan 4,37 milijardi kuna.
19.2.2015.

Raspored predstavljanja Poduzetničkog impulsa 2015. po gradovima

Ovdje možete pogledati raspored informativnih radionica "Poduzetnički impuls 2015." po gradovima.

Radionice počinju 23. veljače 2015. a završavaju 18. ožujka 2015.

Ukoliko želite sudjelovati na radionicama prijavite se na priložene mailove.
19.2.2015.

Vlada usvojila Poduzetnički impuls 2015. vrijedan 4,4 milijarde kuna

Vlada Republike Hrvatske u četvrtak, 19. veljače, usvojila je Program poticanja poduzetništva i obrta – Poduzetnički impuls 2015. vrijedan 4,37 milijardi kuna. Tako je program namijenjen razvoju i povećanju konkurentnosti hrvatskih malih i srednjih poduzetnika postao najvredniji od 2012. godine od kada se provodi.
 
Poduzetnički impuls 2015. u najvećoj će se mjeri, s ukupno 88 posto financirati sredstvima iz proračuna Europske unije, dok će ostatak sredstava biti raspoloživ iz državnog proračuna. Ove godine program se  provodi u tri osnovna područja, a to su Mikro i malo poduzetništvo i obrt, Sredstva iz fondova EU te Lakši pristup financiranju.

Vijesti

4.3.2015.
Na završnoj konferenciji projekta „Poboljšavanje informiranosti hrvatske poslovne zajednice - BIZimpact II“ predstavljeni su rezultati njegove dvogodišnje provedbe. Projekt je financiran sredstvima Europske unije te Vlade Republike Hrvatske, a imao je za cilj poboljšati poslovnu klimu u Hrvatskoj i konkurentnost malog gospodarstva.
4.3.2015.
  Amphinicy Technologies (Amphinicy d.o.o), jedan od vodećih proizvođača softvera i softverske podrške za satelitsku industriju, odabran je među 15 europskih tvrtki koje će zastupati EU na gospodarskoj misiji širenja suradnje s Japanom u svemirskom programu. Misiju organizira EU-japanski centar za industrijsku suradnju.
27.2.2015.

Plavi ured, prvi zagrebački poduzetnički centar, otvoren je u petak u Vodnikovoj ulici gdje će svi zagrebački poduzetnici i oni koji to žele postati moći doći po savjet, razmijeniti ideje ili se dodatno educirati, i to potpuno besplatno. 
27.2.2015.
Forum malog i srednjeg poduzetništva je aktivan od 2014. godine kao mehanizam javno-privatnog dijaloga u Republici Hrvatskoj. Javno-privatni dijalog i savjetovanje s poslovnom zajednicom i zainteresiranom javnosti služi kvalitetnijem donošenju javnih politika. U konačnici, javno-privatno djelovanje doprinosi poboljšanjima u provedbi mjera za razvoj konkurentnosti, inovacija i boljem poslovanju malog  gospodarstva. 
27.2.2015.
U sklopu EU projekta Online Europe možete besplatno sudjelovati na radionicama društvenih mreža i emailinga.
Od 28.02. do 07.03.2015. pod Erasmus plus programom u Zagrebu, odviti će se 8 dana radionica razmjene znanja i dobre prakse iz područja informatičko-komunikacijskih tehnologija na kojem će sudjelovati 32 mladih iz EU zemalja. Dio radionica je otvoren za javnost te ovim putem pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže i obogate svoju riznicu znanja.
27.2.2015.
U sklopu međunarodnog ECOFUNDING projekta održana je konferencija za male i srednje poduzetnike i investitore te okrugli stol na temu „Investicija klima u Hrvatskoj“
 
Zagreb, 26. veljače 2015. - Razvojna agencija Zagreb – TPZ organizirala je konferenciju „Dan zelenih ideja i investicija - tehnički seminar i lokalni B2B događaj“ za poduzetnike i investitore „zelenih“ projekata u sklopu međunarodnog projekta ECOFUNDING.