Izdvojeno

9.4.2015.

EU natječaji - Prva dva natječaja za poduzetnike namijenjena proizvodnji iz Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ 2014.-2020.

Ministarstvo poduzetništva i obrta objavilo je 9. travnja 2015. prva dva Poziva na dostavu projektnih prijava iz Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ 2014.-2020. namijenjena mikro, malim i srednjim poduzetnicima.
7.3.2015.

JAVNI POZIV - Poduzetnički impuls 2015.

Predmet ovog Otvorenog javnog poziva je dodjela bespovratnih sredstava Ministarstva poduzetništva i obrta (u daljnjem tekstu: Ministarstvo) za aktivnost: Cjeloživotno obrazovanje za obrtnike te dodjela bespovratnih sredstava Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (u daljnjem tekstu: HAMAG-BICRO) za Jačanje konkurentnosti prerađivačke industrije i za Jačanje konkurentnosti uslužnih djelatnosti.


23.5.2015.

Uspješan nastup hrvatskih poduzetnika u Londonu

Svoje ideje prezentirali su investitorima Bloomberga, razmijenili korisna iskustva s drugim poduzetnicima te ostvarili nove poslovne suradnje

Vijesti

21.5.2015.
Rezultate I. Javnog poziva - Promidžba poduzetništva 2015., odnosno informacije o prihvaćenim pokroviteljstvima i sufinanciranju možete pregledati na ovoj stranici ili preuzeti u PDF obliku.
20.5.2015.
U prostorijama Ministarstva poduzetništva i obrta održan je sastanak s predstavnicima ABC Acceleratora koji je prije mjesec dana otvoren u Ljubljani s ciljem razmjene iskustva u razvijanju poduzetničkog i startup okruženja. Radi se o inicijativi koju financira privatni sektor jer su poduzeća u ovome prepoznala potencijal. Javni sektor je uključen kroz Sveučilište u Ljubljani i grad Ljubljana kako bi ostvarili suradnja između privatnog i javnog sektora te povezala znanost i poduzetništvo.
18.5.2015.
Ministarstvo poduzetništva i obrta, Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije i Znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci (u okviru projekta „Tvornica inovacija“ financiranog kroz Poduzetnički impuls 2014.) organiziraju interaktivnu radionicu s temom: Priprema projektnih prijava za SME Instrument (Obzor 2020.) koja će se održati 25. i 26. svibnja 2015. godine u prostorijama Ministarstva poduzetništva i obrta, Ulica grada Vukovara 78, Zagreb. 
18.5.2015.
Vrijednost ulaganja u tri hrvatska startupa iznosi preko 450 tisuća kuna, a isto toliko iznosi i vrijednost dobivene potpore HAMAG-BICRO-a
 U Ministarstvu poduzetništva i obrta danas su potpisani prvi ugovori s ulagačima i poduzetnicima, korisnicima potpore iz programa poticanja ulaganja u vlasnički kapital inovativnih poduzeća. Riječ je o potporama iz takozvanog Pre-Seed fonda, za koji je u državnom proračunu osigurano pet milijuna kuna. Prve ugovore potpisali su tvrtke Agrivi s investicijom od 200.000 kuna, Thorium s investicijom od 102.000 kuna te Snap Tap koji je osigurao investiciju od 150.000 kuna.
18.5.2015.
Poslovni uzlet pretvara se u instituciju za poduzetnike pružajući brojna saznanja i dajući priliku za razmjene iskustava, kaže Dražen Pros.
Porukom da neće biti napretka bez inovacija i novih znanja, glavni urednik Poslovnog dnevnika Mislav Šimatović otvorio je u Splitu desetu od 23 edukativne konferencije Poslovni uzlet. "Drago mi je da smo danas upravo u Splitu s ovim projektom, kojeg smo namijenili promociji malog i srednjeg poduzetništva.
15.5.2015.
Tijekom službenog boravka u SAD-u, ministar Gordan Maras održao je sastanke s čelnicima Svjetske banke zaduženima za hrvatsko tržište, s kojima je dogovorio završne korake osnivanja 20 milijuna eura vrijednog venture capital fonda. Riječ je o prvom takvom fondu namijenjenom financiranju hrvatskih startupova, koji je osmišljen prema modelu javno-privatnog partnerstva između države i privatnih investitora.