Izdvojeno

23.10.2014.

Otvoren prvi poduzetnički inkubator u Splitsko-dalmatinskoj županiji

Ministar Gordan Maras u srijedu je posjetio Dalmaciju gdje je otvorio Poduzetnički inkubator Klis, ujedno i prvi poduzetnički inkubator u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Već sada ga koristi sedam poduzetnika koji su u prvoj godini poslovanja oslobođeni plaćanja naknade, a tek će u petoj godini plaćati puni iznos naknade.
23.10.2014.

Razvojna agencija Mrav dobila 136 tisuća kuna za pomoć poduzetnicima

Ministarstvo poduzetništva i obrta dodijelilo je Razvojnoj agenciji MRAV iz Kutine bespovratnu potporu od 136 tisuća kuna. Ugovor između Agencije i ministarstva u srijedu je u Kutini potpisao zamjenik ministra poduzetništva i obrta Dražen Pros koji je istaknuo važnost ulaganja u razvojne agencije čija je osnovna zadaća pomoć i usluga poduzetnicima. 
22.10.2014.

Ministar Maras u Splitu učenicima dodijelio uvjerenja o pomoćničkim ispitima

Stotinjak učenika Obrtničke škole Split i Obrtno tehničke škole Split u srijedu je svečano primilo Uvjerenja o položenim pomoćničkim ispitima. Uvjerenja je učenicima dodijelio ministar Gordan Maras koji im je čestitao na položenim ispitima i zaželio uspjeh u daljnjem radu i usavršavanju. 
22.10.2014.

Tri dalmatinske tvrtke otvorit će gotovo 90 novih radnih mjesta zahvaljujući bespovratnim potporama

Među 28 projekata koji su ostvarili bespovratna sredstva iz fondova Europske unije troje ih je iz Splitsko-dalmatinske županije. Tri tvrtke dobile su ukupno preko 57 milijuna kuna potpore, vrijednost njihovih projekata iznosi preko 183 milijuna kuna, a planiraju otvoriti gotovo 90 novih radnih mjesta.
21.10.2014.

Održana panel rasprava „Mogućnosti mladih iz EU fondova“ i nagrađeni najbolji studenti sa studijskim putovanjem u Bruxelles

Na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, a u organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, 21. listopada 2014. godine održano je predstavljanje rezultata Akademije regionalnog razvoja i fondova EU, panel rasprava „Mogućnosti mladih iz EU fondova“ te dodjela nagrada najboljim studentima koji su sudjelovali u dosadašnjoj provedbi pilot projekta Akademije. 

Vijesti

24.10.2014.
Zamjenik ministra poduzetništva i obrta Dražen Pros primio je jučer veleposlanicu Republike Austrije Andreu Ikić-Böhm te potpredsjednicu Austrijske gospodarske komore Marthu Schutz.  
24.10.2014.
Ministar Maras sudjelovao je jučer na konferenciji o mogućnostima ulaganjima u Hrvatsku u povodu godišnjice ulaska u Europsku uniju te je posjetio znanstveno-tehnološki park 'Vega'.
21.10.2014.
U petak, 17. listopada 2014. godine u Poduzetničkoj zoni Pisarovina, svečano je otvorena nova tvornica za proizvodnju limenih dijelova za europsku autoindustriju, tvrtke „Kralj metala kovnica”, članice njemačke poslovne grupe „König metall” iz Gagenaua. 
21.10.2014.
Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras otvorio je u ponedjeljak edukativnu manifestaciju Poslovni uzet jadranske Hrvatske u Rijeci, četvrtu po redu županijsku manifestaciju u sklopu cjelogodišnjeg projekta kojim se potiče razvoj poduzetništva i obrtništva. 
16.10.2014.
Ministar Gordan Maras primio je u četvrtak izaslanstvo Islamske Republike Iran na čelu s NJ.E. Mohammedom Ebrahimom Taherianom Fardom, veleposlanikom Irana u RH,  dr. Sadeghom Najafijem, gradonačelnikom grada Tabriza, g. Hosseinom Tousijem, čelnikom Iranske gospodarske komore, dr. Ehteshamom Hajipourom, voditeljem Islamskog vijeća Istočnog Azerbajdžana te dr. Alirezom Rastegarom, predsjednikom Prvoga iranskog instituta inovatora i istraživača. Na sastanku  se razgovaralo o gospodarskoj suradnji Irana i Hrvatske te se istaknula obostrana želja i namjera za dodatnim unaprjeđenjem gospodarskih i političkih odnosa dviju zemalja. Tom  prigodom gradonačelnik Najafi pozvao je ministra Marasa da na čelu delegacije malih i srednjih poduzetnika posjeti Tabriz te obećao da će hrvatskim inovatorima osigurati prostor za predstavljanje iranskim investitorima. 
14.10.2014.
Ured za transfer tehnologije Sveučilišta u Splitu u suradnji s Ministarstvom poduzetništva i obrta, Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) i Znanstveno-tehnologijskim parkom Sveučilišta u Rijeci - Step Ri, organiziraju događanje "SME Instrument za inovacijske projekte poduzetnika" koje će se održati u petak, 24. listopada 2014. godine, u 10 sati u Sveučilišnoj knjižnici Split.