Izdvojeno

9.4.2015.

EU natječaji - Prva dva natječaja za poduzetnike namijenjena proizvodnji iz Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ 2014.-2020.

Ministarstvo poduzetništva i obrta objavilo je 9. travnja 2015. prva dva Poziva na dostavu projektnih prijava iz Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ 2014.-2020. namijenjena mikro, malim i srednjim poduzetnicima.
7.3.2015.

JAVNI POZIV - Poduzetnički impuls 2015.

Predmet ovog Otvorenog javnog poziva je dodjela bespovratnih sredstava Ministarstva poduzetništva i obrta (u daljnjem tekstu: Ministarstvo) za aktivnost: Cjeloživotno obrazovanje za obrtnike te dodjela bespovratnih sredstava Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (u daljnjem tekstu: HAMAG-BICRO) za Jačanje konkurentnosti prerađivačke industrije i za Jačanje konkurentnosti uslužnih djelatnosti.


23.5.2015.

Uspješan nastup hrvatskih poduzetnika u Londonu

Svoje ideje prezentirali su investitorima Bloomberga, razmijenili korisna iskustva s drugim poduzetnicima te ostvarili nove poslovne suradnje

Vijesti

27.5.2015.
20. svibnja 2015. objavljena su dva poziva za prijavu transnacionalnih projekata u okviru EU strategije za dunavsku regiji:
- Natječaj „TAF-DRP“ – treći poziv“ za pružanje tehničke pomoći u pripremi projekata i
- Natječaj „START - Danube Region Project Fund“ – Drugi poziv“ instrument sjemenskog kapitala koji omogućuje pripremu projekata između najmanje dvaju institucija iz dvije zemlje, od ukupno četrnaest zemalja koliko ih je uključeno u dunavsku makro regiju.
27.5.2015.
Ministarstvo poduzetništva i obrta i HAMAG-BICRO (Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije) u suradnji s Poduzetničkim inkubatorom BIOS, Osijek organiziraju radionicu na kojoj će biti predstavljen SME Instrument. SME instrument je program iz Obzora 2020, te kao takav  nudi cjelovitu podršku kroz sve faze inovacijskog ciklusa – od istraživanja tržišta, izrade prototipa i testiranja, mentoriranja i podrške u smislu povezivanja. Program je namijenjen malim i srednjim poduzećima koja imaju visoko inovativan proizvod (disruptivan), a cilj im je izlazak na međunarodno tržište. Samo u 2015. godini na raspolaganju stoji 264,57 milijuna EUR u obliku bespovratnih sredstava. 
26.5.2015.
Ministarstvo poduzetništva i obrta danas je objavilo izvješće o provedenom eSavjetovanju o natječaju "Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti MSP u potpomognutim područjima kroz informacijske i komunikacijske tehnologije (IKT)".
23.5.2015.
Povodom obilježavanja Svjetskog dana poduzetnica pomoćnica ministra poduzetništva i obrta Zdenka Lončar otvorila je  u Čakovcu Sajam poduzetnica „Žena sam. Poduzetnica sam.“, u okviru kojeg je i održana tribina naziva „Perspektiva i izazovi ženskog poduzetništva“. Svjetski dan poduzetnica obilježava se od 2002. godine, svakog trećeg petka u svibnju, a ovim događanjima ujedno po prvi puta u Međimurskoj županiji. Cilj je dati podršku ženama poduzetnicama koje su se hrabro odlučile na pokretanje vlastitog posla i kroz predstavljanje poslovne politike, politike zapošljavanja i primjere dobre prakse, upoznati zainteresirane s mjerama i mogućnostima usmjerenima na razvoj ženskog poduzetništva. 
21.5.2015.
Rezultate I. Javnog poziva - Promidžba poduzetništva 2015., odnosno informacije o prihvaćenim pokroviteljstvima i sufinanciranju možete pregledati na ovoj stranici ili preuzeti u PDF obliku.
20.5.2015.
U prostorijama Ministarstva poduzetništva i obrta održan je sastanak s predstavnicima ABC Acceleratora koji je prije mjesec dana otvoren u Ljubljani s ciljem razmjene iskustva u razvijanju poduzetničkog i startup okruženja. Radi se o inicijativi koju financira privatni sektor jer su poduzeća u ovome prepoznala potencijal. Javni sektor je uključen kroz Sveučilište u Ljubljani i grad Ljubljana kako bi ostvarili suradnja između privatnog i javnog sektora te povezala znanost i poduzetništvo.