Izdvojeno

26.11.2014.

Radionica „Energetska učinkovitost u gospodarstvu – mala, srednja i velika poduzeća“

Pozivamo Vas na radionicu „Energetska učinkovitost u gospodarstvu – mala, srednja i velika poduzeća“ koja će se održati 3. prosinca 2014. s početkom u 10 sati, Nova cesta 3-7, HGK.
 
Radionicu organiziraju Ministarstvo gospodarstva, Ministarstvo poduzetništva i obrta, Nacionalno koordinacijsko tijelo za energetsku učinkovitost, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Institut Hrvoje Požar, Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska udruga poslodavaca. 
26.11.2014.

Hrvatski Agrivi startup pobijedio na prestižnom natjecanju u Seulu

Hrvatski startup pobijedio na prestižnom natjecanju u Seulu. Njihov sustav inače koriste poljoprivrednici iz više od 30 zemalja, a pomaže u povećanju produktivnosti i profitabilnosti.
 
24.11.2014.

XVIII. Nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu - inovacije i financiranje u poduzetništvu

Ministarstvo poduzetništva i obrta 2. prosinca, u Zagrebu, organizira XVIII. Nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu čija će središnja tema biti inovacije te financiranje u poduzetništvu. U sklopu Nacionalnog savjetovanja održat će se i tradicionalna tribina Pitajte Vladu! 
21.11.2014.

7. sjednica Povjerenstva za internacionalizaciju hrvatskoga gospodarstva

Održana 7. sjednica Povjerenstva Vlade za internacionalizaciju hrvatskoga gospodarstva – raspravljena metodologija praćenja statističkih podataka o izvozu i razmotren napredak u  provedbi mjera četvrtog tromjesečja Akcijskog plana podrške izvozu 2014. – 2015. Zamjenik ministra Dražen Pros prisustvovao je 7. sjednici Povjerenstva za internacionalizaciju hrvatskoga gospodarstva koja je održana 19. studenog 2014. godine u Banskim dvorima.Sjednicu je vodio Joško Klisović, koordinator Povjerenstva i zamjenik  ministrice vanjskih i europskih poslova, a prisustvovali su svi članovi Povjerenstva iz 19 institucija - predstavnici 9 ministarstava, Ureda predsjednika Vlade, HBOR-a, AIK-a, HAMAG-a, CEI-ja, HNB-a, 4 poslovna udruženja (HGK, HIZ, HOK, HUP) te Ekonomskog instituta Zagreb.
19.11.2014.

Predstavljena 4 vodiča za jednostavnije poslovanje u Hrvatskoj

Ministarstvo poduzetništva i obrta je na trećoj Nacionalnoj konferenciji projekta „Poboljšavanje informiranosti hrvatske poslovne zajednice - BIZimpact II“, predstavilo četiri mini vodiča za poduzetnike: Zakon o radu, Prijenos poslovanja, Zaštita okoliša i Zaštita potrošača.
13.11.2014.

Impresivni rezultati izvoznika kontinentalne Hrvatske

Tvrtke Stalco Beli Manastir, Centrometal Macinec i Emerson Zagreb dobitnici su nagrada za najbolje malog i srednjeg izvoznika u kontinentalnoj Hrvatskoj. Nagrađeni su u srijedu u Osijeku na Poslovnom uzletu kontinentalne Hrvatske, manifestaciji koju organizira Poslovni dnevnik u suradnji s Ministarstvom poduzetništva i obrta. 

Vijesti

21.11.2014.
Nakon pokretanja aplikacije za savjetovanje s javnošću u procesu donošenja novih propisa, Ministarstvo poduzetništva i obrta danas je po prvi puta počelo i s korištenjem aplikacije za istraživanje mišljenja poduzetnika. Aplikacija omogućuje izravan kontakt Ministarstva s poduzetnicima putem kratkih upitnika. Prvo istraživanje je pokrenuto na temu uvođenja „Testa malog i srednjeg poduzetništva (Test MSP-a)“ u proces donošenja novih propisa. 
18.11.2014.
Svake godine, GLOBALNI PODUZETNIČKI KONGRES (GEC) pomaže sudionicima kako bi vidjeli na koji način zajednice diljem svijeta mogu pomoć poduzetnicima da pokrenu poslovanje i poboljšaju ga. Događaj 2015. GEC u Milanu pokazat će kako su poduzetnici učinkovito podržani od gradskih sredina.
Netko smatra da je za pokretanje poduzetničkog poduhvata najvažnija lokacija, netko da je to mjesto gdje se nalaze kupci, netko da je to mjesto gdje poduzetnici mogu pronaći ulagače.
Mislite li da vaš grad treba biti prepoznat kao atraktivan grad za privlačenje poduzetnika koji imaju ključnu ulogu u stvaranju novih radnih mjesta, koji ima pozitivno ekonomsko okruženje i uvodi inovativna rješenja koja će poboljšati konkurentnost zemlje u cjelini?
Vaš grad ne mora biti velik kao što je London ili San Francisco kako bi bio prijavljen. GEC Izazov gradovima je naročito zainteresiran za manje gradove koji značajno unaprjeđuju poduzetništvo, privlače talente, uvećavaju javnu imovinu itd. 
18.11.2014.
Predstavnica Ministarstva poduzetništva i obrta, pomoćnica ministra Nadica Žužak nazočila je i prigodnim govorom pozdravila okupljene poduzetnice na svečanosti povodom osnivanja 1. klastera žena poduzetnica RH „KOLO", u Sinju 8. studenoga 2014. godine. Prigodnu prezentaciju o značaju i važnosti povezivanja poduzetnica na lokalnom i širem regionalnom području u zadruge i/ili klastere održao je voditelj Odjela za poticanje umrežavanja i drugih oblika udruživanja iz Uprave za poduzetništvo i obrt, Goran Ševo.
18.11.2014.
Hrvatske poduzetnice na 9. Forumu dunavske mreže poduzetnica pod motom „Snaga. Uspjeh. Prosperitet“ u Regensburgu u okviru  EU strategije za dunavsku regiju
14.11.2014.
Zamjenik ministra poduzetništva i obrta Dražen Pros i prodekanica Ekonomskog fakulteta u Osijeku, Sunčica Oberman Peterka, potpisali su ovoga tjedna Ugovor o dodjeli bespovratne potpore za projekt opremanja Studentskog poduzetničkog inkubatora. Studentski inkubator Ekonomskog fakulteta u Osijeku dobio je potporu od 50 tisuća kuna iz Poduzetničkog impulsa, a usmjerit će je u održavanje edukacija interaktivnih radionica sa studentima i poduzetnicima.
13.11.2014.
Danas se Saboru predstavlja Prijedlog zakona o pogrebničkoj djelatnosti  prema kojem će se tom djelatnošću moći baviti svi poduzetnici i obrtnici koji za to zadovoljavaju zakonske uvjete. Pogrebna djelatnost do sada je bila određena kao komunalna djelatnost regulirana Zakonom o komunalnom gospodarstvu, a autonomiju nad dodjelom koncesija imale su jedinice lokalne samouprave. U izradi Prijedloga zakona sudjelovala i interesna udruženja među kojima je i Udruga pogrebnika Hrvatske koja je iznimno zadovoljna donesenim Prijedlogom zakona.