Plan poticanja poduzetništva i obrta predstavljen u Koprivnici

U velikoj dvorani za sastanke HGK Županijske komore Koprivnica, 4. ožujka 2013. godine zamjenik ministra poduzetništva i obrta gospodin Dražen Pros i načelnica Sektora za malo i srednje poduzetništvo gospođa Jasminka Keser predstavili su plan poticanja poduzetništva i obrta za 2013. godinu Poduzetnički impuls u iznosu od 730,5 milijuna kuna. Prezentaciju su  organizirali HGK Županijska komora Koprivnica, PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja,  HOK Obrtničke komora Koprivničko-križevačke županije, Koprivnički poduzetnik d.o.o. i Križevački  poduzetnički  centar d.o.o.

Prepuna dvorana potvrdila je interes poduzetnika, njih stotridesetak, za dodjelu bespovratnih potpora  Ministarstva poduzetništva i obrta. Zamjenik ministra gospodin Dražen Pros održao je uvodnu prezentaciju kojom je poduzetnicima ukratko predstavio plan poticanja poduzetništva i obrta za 2013. godinu Poduzetnički impuls, nacrt novog Zakona o obrtu, kao i ostale mjere Vlade Republike Hrvatske usmjerene poticanju poduzetništva i obrta.Nakon prezentacije zamjenika ministra, načelnica Sektora za malo i srednje poduzetništvo gospođa Jasminka Keser detaljno je prezentirala sve četiri mjere i 14 aktivnosti ovogodišnjeg Poduzetničkog impulsa.


 
U prezentaciji je spomenula najčešća pitanja  kojima se svakodnevno poduzetnici javljaju putem besplatnog info telefona 0800/234505 i putem e – maila te je sve prisutne pozvala da se na taj način obrate ukoliko imaju neke nedoumice.  Također je istaknula sve preduvjete koje poduzetnici moraju zadovoljiti kako bi se mogli prijaviti projekte na ova bespovratna sredstva, poput pozitivnog poslovanja, broja zaposlenih, registrirane djelatnosti, godina poslovanja i slično. Poduzetnici su nakon prezentacije  Poduzetničkog impulsa mogli postaviti pitanja na koja su zamjenik ministra Dražen Pros i načelnica Jasminka Keser odgovarali. Pozvali su sve poduzetnike da prijave svoje projekte i da na taj način iskoriste bespovratna sredstva i olakšaju poslovanje u kriznim vremenima.


Sve informacije iz MINPO-a pratite i na Facebooku te Twitteru.